Mobiel vriendelijke websites

Waarom zijn 'responsieve' website belangrijk

Volgens recent onderzoek van GfK hadden 10 miljoen mensen in 2014 een smartphone. Het jaar daarvoor was dat nog 8,6 miljoen mensen. Dit betekent een stijging van 16,27%. Deze cijfers zijn alleen van toepassing in Nederland en dat hebben de heren bij Google ook geconstateerd. De gebruiker kreeg websites of webshops te zien die niet goed werkte op mobiele apparaten dus heeft Google vervolgens de regels aangescherpt.

Per 21 april 2015 is het algoritme aangepast. Dit heeft een directe invloed op jouw vindbaarheid maar wat houdt dat nu precies in…?


Wat betekent deze aanpassing?

Als iemand zoekt met de zoekmachine van Google met een smartphone dan wordt er specifiek vermeld of de site geoptimaliseerd is voor mobiel. Naast deze vermelding krijgt de website ook een hogere positie in de zoekresultaten ten opzichte van websites en webshops die niet voor mobiel en tablet zijn geoptimaliseerd.


Is dit een positieve ontwikkeling?

De reden waarom Google dit doet zijn de eerder genoemde ontwikkelingen in het gebruik van internet. Een andere belangrijke reden is relevantie. De bezoeker dient namelijk:

  • resultaten te zien waar hij/zij naar zoekt
  • prettige gebruik van de website
  • gemakkelijk een aanvraag kunnen doen

Hoe beter deze bezoeker bediend wordt, hoe prettiger de ervaring is en zo blijven gebruikers zoeken met de zoekmachines van Google.


Kan je dit ergens testen?

Om het de website eigenaren gemakkelijk te maken is er een tool ontwikkeld en die kan je  hier testen.

Check of je website geschikt is voor mobiel


Als je website voldoet aan de gestelde eisen dan is er niets aan de hand.

Is er echter sprake van een website die niet mobiel vriendelijk is, dan adviseert WebCon4U contact op te nemen met je technisch partner.

Mocht je op zoek zijn naar een bedrijf die je daar verder mee kan helpen dan adviseren we je  Emcio. WebCon4U is zelf erg tevreden over Emico.

Als je website niet voldoet aan de eisen is het belangrijk dat je actie onderneemt want dit heeft namelijk direct invloed op je vindbaarheid!


Zijn er geen negatieve aspecten?

Die zijn er zeker! Niet zo zeer voor de gebruiker als wel voor de website eigenaren. We zitten in een fase waarbij  de techniek van websites en webshops flink aangepast gaan worden. Je wordt dus eigenlijk gedwongen om je website of webshop op orde te krijgen.

Overzicht resultaten WebCon4U page ranks mobiel

Conclusie

WebCon4U denkt dat deze ontwikkeling uiteindelijk een positief effect zal hebben op het gebruik van internet. Waar een gebruiker met een mobiel apparaat eerst afhaakte zal die nu eerder geneigd zijn actie te ondernemen en als het goed is leidt dat weer naar extra aanvragen of verkopen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Stel je vraag direct of bel 0229-756858

o.a. Deze bedrijven gingen je voor:


WebCon4U - Meubelstoffeerderij Schroder WebCon4U - HB Telediensten

WebCon4U - TDZ TotaalbouwWebCon4U - Webfotografie   WebCon4U - Wissenkerke-Sloterdijk

Stel een vraag over:

  • Inzicht in je bezoekers en behouden
  • Beter vindbaar worden en blijven
  • Rendement uit je advertenties en houden

Wil je hier meer over weten? Stel je vraag direct
of bel: 0229-756858